Vrhunsko bijelo vino

Kameno

Na vinogradarskom položaju Kameni vinogradi – Blizanci nalazi se sorta Žilavka. Karakterizira ju sjajna, žutozelenkasta boja, odličnog viskoziteta i konzistencije. Na nosu je vrlo zanimljiv spoj nota prosušenosti i mineralnosti. Orašaste arome uzdižu se nad zrelim breskvama i dinjama, dok se cijelim bouquetom proteže živahna citrusna nota. Vino pruža neuniformiranu raznolikost, urođenu mineralnost, zrelu mediteransku voćnost. U ustima je mesnato, oblo, puno i kompaktno. Sljubljivanje s hranom – sir, pršut, plodovi mora, škampi, tjestenina, gljive, bijela i plava riba, perad, teleće pečenje, janjetina. Ostale osnovne informacije: način berbe: ručno, vrijeme berbe: sredina rujna, kvasci: epifitni – autohtoni, vinifikacija: hlađena fermentacija na 14 – 15 °C, odležavanje: inox cisterne, potencijal starenja: 3-5 godina, serviranje: 10-12 °C.

Vrhunsko bijelo suho vino

Žilavka Mostar

Na vinogradarskom položaju Kameni vinogradi – Blizanci nalazi se sorta Žilavka. Karakterizira ju slamnatožuta boja u podlozi zelenkasto, kristalno bistro, gusto. Miris obiluje cvjetnim aromama poput livadskog cvijeća i ruža, a posjeduje i primjese trava, citrusa i aromatičnog bilja. Okus je kombinacija snage, svježine, aromatičnosti. Snažno vino, vrlo dobre konzistencije, nježne gorčine što je sortna karakteristika i istodobno slastan okus od alkohola, grije. Sljubljivanje s hranom – sir, pršut, školjke, škampi, tjestenina, bijela i plava riba, perad, teleće pečenje, janjetina. Ostale osnovne informacije: način berbe: ručno, vrijeme berbe: sredina rujna, kvasci: epifitni – autohtoni, vinifikacija: hlađena fermentacija na 15 – 16 °C, odležavanje: inox cisterne, potencijal starenja: 3-5 godina, serviranje: 10-12 °C

Vrhunsko bijelo vino

Chardonnay de Broto

• 0,75 L

Na vinogradarskom položaju Trtla iznad 400 m nadmorske visine Chardonnay daje iznadprosječnu kakvoću grožđa. Vino je zelenkastožute boje i izrazite je živosti. Krasi ga karakteristična svježina, čist, fin i intenzivan miris. Voćne note poput citrusa, ali i tropskog voća prožimaju se sa cvjetnim i začinskim, te mirisu daju kompleksnost. Vino je harmonično, gusto, slojevito i elegantno.
Pije se temperirano na 10-12ºC.

Vrhunsko crveno vino

Blatina de Broto

0,75 L  •  0,187 L

Blatina je stara autohtona sorta Hercegovine.
Vino je tamne i kompaktne, žive i sjajeće rubinske boje s granatnim
odbljeskom. Na nosu se otvara postupno u mirodijskom i voćnom tonu.
Raspoznaju se arome zrelih šljiva, grožđa, suhih smokava, marmelade
od tamnog bobičastog voća, u tragovima se javlja vanilija, rogač, prženi
badem i čokolada. Na okusu je vrlo privlačno, mekano, zaobljeno i glatko,
malko gorkasto, živo i toplo, bogato, puno i suho; snažnog tijela i dugog
završetka. Vino je složeno, iskreno. Servira se na 18-20 ºC.

Vrhunsko crveno vino

Vranac de Broto

•  0,75 L

Kompaktne je žive i sjajeće dosta tamne rubinske boje sa srednje jakim razvijenim toplim i mekanim mirisom voćnog i začinskog karaktera.
Dimne note, nijanse prosušenog i mineralnoga isprepliću se s tamnim i koštičavim voćem, svježim i kuhanim. Prosušeno daje ugodu, jače dolazi do izražaja kad vino malo odstoji u dodiru sa zrakom. Okus je živ, slastan, zaobljen i topao, dosta mekan s blagim taninima koji lagano stežu. Završetak je profinjen, fino gorkast, dugačak.

Vrhunsko crveno vino

Cabernet Sauvignon de Broto

•  0,75 L

Veoma tamne i kompaktne rubinske boje sa granatnim nijansama, s čistim je otvorenim i dobro izraženim dosta punim i ugodno oporim mirisom. Bouquet je u znaku dobro zrelog tamnog svježeg i kuhanog voća: jagode, crnog ribiza, kupine, šljive sa finim aromama paljenog hrasta i vanilije.
S vremenom vino se otvara, javljaju se nove arome, veoma kompleksno vino koje se može neprestano istraživati. Na okusu je čisto, živo, puno, pikantno, suho, zaokruženo, nešto izraženijih tanina s toplom završnicom, duge perzistencije.

Vrhunsko crveno vino

Blatina de Broto Magnum

Za pristup našoj stranici morate biti stariji od 18 godina.

Potvrdite svoju dob.

- -