Pjenušavo vino

BROCCO PRESTIGE BRUT

Vinogradarski položaj: Trtla 450 metara nadmorske visine. Sorta su Žilavka i Chardonnay u istom omjeru. Berba se odvija ručno i to koncem kolovoza (rana berba). Kvasci: epifitni – autohtoni za  osnovno vino i komercijalni za sekundarno vrenje u boci. Vinifikacija odvija se na sljedeći način: u inox tankovima sa uređajima za hlađenje i sekundarna fermentacija u boci. Temperatura primarne fermentacije 12-15 °C  oko mjesec dana. Temperatura sekundarne fermentacije u boci oko 2 mjeseca na 18 °C. Odležavanje u boci najmanje godinu dana, često i duže na temperaturi 12 °C, uz često okretanje boca, iza toga slijedi degoržiranje uz dodatak ekspedicijskog likera.

Potencijal starenja u boci: 5 godina i više. Karakteristike vina: Prirodno pjenušavo vino BROCCO PRESTIGE – brut  sadrži do 15 g/L neprevrela šećera. Harmoničan, svjež, nježan pjenušac, elegantan na nosu, lijepe kiseline, ugodno trajanje. Njegovi mjehurići koji škakljaju u ustima traže još, a još više okus koji ostavlja u ustima nakon što ga popijete. Pun je citrusa, limuna, dunja, zelene jabuke. Uz to ga karakterizira izrazita mineralnost, svježina, suhoća uz vrlo bogato sitno perlanje i fini after taste.

Sljubljivanje hrane i vina: Poslužuje se kao aperativ – piće dobrodošlice. Preporučujemo njegovu konzumacija s kamenicama, tjesteninom s vrhnjem i tartufima, za društvo koje želi okusiti nešto poletno i nadasve osvježavajuće. Idealno se sljubljuje s morskim plodovima, jelima od piletine i puretine, čak i s odojkom, a tek s kolačima i svježim voćem. Serviranje: 6°C.

Pjenušavo vino

BROCCO PRESTIGE SEC

Vinogradski položaj: Trtla 450 metara nadmorske visine. Sorte su Žilavka i Chardonnay. Berba se odvija ručno i to krajem kolovoza (rana berba). Kvasci: epifitni – autohtoni za osnovno vino i komercijalni za sekundarno vrenje u boci. Vinifikacije u inox tankovima sa uređajima za glađenje i sekundarna fermentacija u boci. Temperatura primarne fermentacije 12-15°C oko mjesec dana. Temperatura sekundarne fermentacije u boci oko 2 mjeseca na 18°C. Odležavanje minimalno godinu dana, često i duže na temperaturi 12°C, uz često okretanje boca, iza toga slijedi degoržiranje uz dodatak ekspedicijskog likera.

Potencijal starenja u boci je 5 i više godina. Karakteristike vina: prirodno pjenušavno vino BROCCO PRESTIGE – sec sadrži oko 25 g/L neprevrela šećera. Vino ima lijepu slamnatu žutu boju s izvrsnim perlanjem, na mirisu se osjeti voćnost i inote bijelog cvijeća. U okusu mlado, razigrano i svježe vino kojeg ostatak sladora čini skladnim i užitnim.

Sljubljivanje hrane i vina: Poslužuje se kao aprativ – piće dobrodošlice, a idealno se slaže sa sladoledom, slasticama i svježim voćem. Fino se sljubljuje sa svježim povrćem i carpacciom od ribe. Serviranje: 6°C.

Pjenušavo vino

BROCCO PRESTIGE ROSÉ - BRUT

Vinogradarski položaj je Dubrava – Međugorje. Sorta kojoj ovo pjenušavo vino pripada je blatina – autohtona sorta Hercegovine. Berba se odvija ručno i to koncem kolovoza (rana berba). Kvasci: epifitni – autohtoni za  osnovno vino i komercijalni za sekundarno vrenje u boci. Vinifikacija odvija se na sljedeći način: hladna maceracija 4 sata, primarna alkoholna fermentacija u inox cisternama sa uređajima za hlađenje i sekundarna fermentacija u boci. Temperatura primarne fermentacije 12-15 °C  oko mjesec dana. Temperatura sekundarne fermentacije u boci oko 2 mjeseca na 18 °C. Odležavanje u boci najmanje godinu dana, često i duže na temperaturi 12 °C, uz često okretanje boca, iza toga slijedi degoržiranje uz dodatak ekspedicijskog likera.

Potencijal starenja u boci: 5 godina i više. Karakteristike vina: Prirodno pjenušavo vino BROCCO PRESTIGE ROSÉ – brut  sadrži do 15 g/L neprevrela šećera, kako mu i samo ime kaže roze boje, vrlo profinjenih i nježnih tonova i aroma. Karakterističan je po vrlo intenzivnim voćnim mirisima, dugom i elegantnom okusu, na kojem također dominira voće, iskričav, kiselkast i osvježavajući pjenušac.

Sljubljivanje hrane i vina: Poslužuje se kao aperativ – piće dobrodošlice, a idealno se sljubljuje s plodovima mora, mladim povrćem, jelima od piletine i puretine, tjesteninama,  kolačima i svježim voćem. Posebice ga preferiraju žene u vrućim ljetnim mjesecima. Serviranje: 6 – 8 °C.

Za pristup našoj stranici morate biti stariji od 18 godina.

Potvrdite svoju dob.

- -