Vinifikacija: kriomaceracija 10 sati na 10 °C, hlađena fermentacija na 15 – 16 °C, dužina fermentacije 25 – 30 dana.

Odležavanje: inox cisterne uz mogućnost hlađenja.

Karakteristike vina: Vino pruža neuniformiranu raznolikost; urođenu mineralnost, zrelu mediteransku voćnost. U ustima je mesnato, puno i kompaktno. Čvrsta struktura je određena prvenstveno odnosom resko ugodne svježine i topline, koju svježina potpuno kontrolira. Dok mu evidentna voćnost pruža mekoću, suhoća je samo prividno u drugom planu, ali njome dobiva na eleganciji.

Sljubljivanje hrane i vina: školjke, škampe, tjestenina, bijela i plava riba, sir, pršut, teleće pečenje, janjetinu s ražnja…

 

Vrhunsko bijelo vino

Teuta Žilavka

Osnovne informacije

  • Vinogradarski položaji: Kameni vinogradi - Blizanci
  • Sorta: Žilavka - autohtona sorta Hercegovine
  • Način berbe: ručno
  • Vrijeme berbe: sredina rujna
  • Potencijal starenja: 3 - 5 godina
  • Kvasci: epifitni - autohtoni
  • Serviranje: 10-12 °C

Nutritivna vrijednost vina (na 100 ml)

  • Energija: 477,01 kj / 114,39 kcal
  • Masti: 0,1 g
  • - od toga zasićene masne kiseline: 0 g
  • Ugljikohidrati: 1,84 g
  • - od toga šećeri: 0,557 g
  • Proteini: 0,82 g
  • Sol: 0,03 g
  • Alkohol: 12,3 % vol
  • Ukupne kiseline: 4,65 g

Dodatne informacije

  • Grožđe: Komercijalni kvasci i enzimi
  • Dodatni sastojci: Gumi arabica E414, CMC
  • Alergeni: Sadrži sulfite
  • Napomena: Dozvoljena odstupanja od gore navedenih vrijednosti su unutar 10 %

Vinifikacija: kriomaceracija 15 sati na 10 °C, hlađena fermentacija na 12-13 °C. Dužina fermentacije 40 – 50 dana.

Odležavanje: inox cisterne uz mogućnost hlađenja

Karakteristike vina: Zrele voćne arome breskve, banane, ananasa, jabuke, potom slijede arome suhog voća; smokve, marelice, datulje, a onda se redaju mirisi badema, vanilije, meda. Okus je izvrstan, kompleksan ali izvanredno skladan. Alkohol mu daje snagu, kiseline svježinu, manji ostatak neprevrela šećera slatkoću, a suhi ekstrakt bogatstvo.

Sljubljivanje hrane i vina: zreli sir, pršut, plodovi mora, škampe, tuna, bijela i plava riba, teleće i janjeće pečenje, ali jako dobro se slaže  i uz slatki desert

Vrhunsko bijelo vino

Teuta Žilavka selekcija

Osnovne informacije

  • Vinogradarski položaji: Kameni vinogradi - Blizanci
  • Sorta: Žilavka - autohtona sorta Hercegovine
  • Način berbe: ručno - selekcija prosušenog grožđa na trsu, kasna berba
  • Vrijeme berbe: konac listopada, početak studenog
  • Potencijal starenja: 5 - 7 godina
  • Kvasci: epifitni - autohtoni
  • Serviranje: 12-14 °C

Nutritivna vrijednost vina (na 100 ml)

  • Energija: 477,01 kj / 114,39 kcal
  • Masti: 0,1 g
  • - od toga zasićene masne kiseline: 0 g
  • Ugljikohidrati: 1,84 g
  • - od toga šećeri: 0,557 g
  • Proteini: 0,82 g
  • Sol: 0,03 g
  • Alkohol: 13 % vol
  • Ukupne kiseline: 4,65 g

Dodatne informacije

  • Grožđe: Komercijalni kvasci i enzimi
  • Dodatni sastojci: Gumi arabica E414, CMC
  • Alergeni: Sadrži sulfite
  • Napomena: Dozvoljena odstupanja od gore navedenih vrijednosti su unutar 10 %

Vrhunsko vino

Teuta Amphora

Vinifikacija: brza prerada po tehnologiji bijelih vina, kratka krio maceracija do 5 sati, hlađena fermentacija na 15 – 16 °C, dužina fermentacije 25 dana do 30 dana.

Odležavanje: inox cisterne uz mogućnost hlađenja

Karakteristike vina: Harmoničan, skladan i pun okus prati ugodna svježina s mirisom maline, ribiza, jagode i višnje.

Sljubljivanje hrane i vina: Izvrsno se slaže uz bruskete, salate, jednostavne tjestenine, svježe sireve, pršut,  piletinu, ribu, ali i lešo janjetinu…

Vrhunsko ružičasto vino

Teuta Rosé

Osnovne informacije

  • Vinogradarski položaji: Dubrava - Međugorje
  • Sorta: Blatina - autohtona sorta Hercegovine
  • Način berbe: ručno
  • Vrijeme berbe: početak rujna
  • Potencijal starenja: 2 - 3 godina
  • Kvasci: epifitni - autohtoni
  • Serviranje: 10-12 °C

Nutritivna vrijednost vina (na 100 ml)

  • Energija: 477,01 kj / 114,39 kcal
  • Masti: 0,1 g
  • - od toga zasićene masne kiseline: 0 g
  • Ugljikohidrati: 1,84 g
  • - od toga šećeri: 0,557 g
  • Proteini: 0,82 g
  • Sol: 0,03 g
  • Alkohol: 12,3 % vol
  • Ukupne kiseline: 4,65 g

Dodatne informacije

  • Grožđe: Komercijalni kvasci i enzimi
  • Dodatni sastojci: Gumi arabica E414, CMC
  • Alergeni: Sadrži sulfite
  • Napomena: Dozvoljena odstupanja od gore navedenih vrijednosti su unutar 10 %

Vinifikacija: u vinifikatoru Ganimede,u startu ohlađeni masulj na 16 °C, max temperatura fermentacije ograničava se na 28 °C, dužina fermentacije 7-10 dana, produžena maceracija 12-14 dana, spontana malolaktična fermentacija.

Odležavanje: slavonske hrastove bačve, minimalno 2 godine

Karakteristike vina: Obilje začinskih i dimnih nota, jako bogato na okusu, izvanredne gustoće, slasno i pitko. Retrookus je izvrstan, slastan, dugotrajan, pikantan i začinski.

Sljubljivanje hrane i vina: Izvrsno se slaže uz pršut, sušenu govedinu, pečenje, pikantnija i začinjenija jela od crvenog mesa, divljači, brudet i riblji paprikaš.

Vrhunsko crveno vino

Teuta Vranac

Osnovne informacije

  • Vinogradarski položaji: Dubrava - Međugorje
  • Sorta: Vranac
  • Način berbe: ručno
  • Vrijeme berbe: sredinom do konca rujna
  • Potencijal starenja: 5 godina i više
  • Kvasci: epifitni - autohtoni
  • Serviranje: 18-20 °C

Nutritivna vrijednost vina (na 100 ml)

  • Energija: 512,12 kj / 123,97 kcal
  • Masti: 0,1 g
  • - od toga zasićene masne kiseline: 0 g
  • Ugljikohidrati: 2,45 g
  • - od toga šećeri: 0,221 g
  • Proteini: 0,99 g
  • Sol: 0,04 g
  • Alkohol: 13,4 % vol
  • Ukupne kiseline: 5,17 g

Dodatne informacije

  • Grožđe: Komercijalni kvasci i enzimi
  • Dodatni sastojci: Gumi arabica E414
  • Alergeni: Sadrži sulfite
  • Napomena: Dozvoljena odstupanja od gore navedenih vrijednosti su unutar 10 %

Vinifikacija: u vinifikatoru Ganimede, u startu ohlađeni masulj na 15-16 °C, max temperatura fermentacije ograničava se na 30 °C, dužina fermentacije 7-10 dana, produžena maceracija 14-16 dana, spontana malolaktična fermentacija.

Odležavanje: slavonske hrastove bačve

Karakteristike vina: Izraženi miris višnje, šljive s dosta tamnog bobičastog voća i papra. Čistoga i ugodnoga mirisa, voćnog i začinskog karaktera, primarnih ali i tercijarnih aroma.

Sljubljivanje hrane i vina: zreli sirevi, plava riba s gradela, brudet, teleće i svinjsko pečenje, janjetina s ražnja, začinjenija hrana…

Vrhunsko crveno vino

Teuta Tribus

Osnovne informacije

  • Vinogradarski položaji: Dubrava - Međugorje
  • Sorta: Blatina, Trnjak i Vranac - autohtone sorte Hercegovine, u istom omjeru
  • Način berbe: ručno
  • Vrijeme berbe: konac rujna, početak listopada
  • Potencijal starenja: 5 godina i više
  • Kvasci: epifitni - autohtoni
  • Serviranje: 18-20 °C

Nutritivna vrijednost vina (na 100 ml)

  • Energija: 512,12 kj / 123,97 kcal
  • Masti: 0,1 g
  • - od toga zasićene masne kiseline: 0 g
  • Ugljikohidrati: 2,45 g
  • - od toga šećeri: 0,221 g
  • Proteini: 0,99 g
  • Sol: 0,04 g
  • Alkohol: 13,4 % vol
  • Ukupne kiseline: 5,17 g

Dodatne informacije

  • Grožđe: Komercijalni kvasci i enzimi
  • Dodatni sastojci: Gumi arabica E414
  • Alergeni: Sadrži sulfite
  • Napomena: Dozvoljena odstupanja od gore navedenih vrijednosti su unutar 10 %

Vinifikacija: u vinifikatoru Ganimede, u startu ohlađeni masulj na 16 °C, max temperatura fermentacije ograničava se na 30 °C, dužina fermentacije: 8-10 dana, produžena maceracija 14-16 dana, spontana malolaktična fermentacija.

Odležavanje: slavonske hrastove bačve 2-3 godine

Karakteristike vina: Naglašenog trajnog i vrlo kompleksnog mirisa koji odaje tipične sortne arome voća; šljive, smokve i badema, mediteranskog bilja i začina. Dozrijevanjem u hrastovim bačvama, gdje se sortne arome dodatno oplemenjuju aromama iz drveta,  odležavanjem i starenjem vino dobiva na mekoći, pitkosti i kompleksnosti.

Sljubljivanje hrane i vina: tvrdi i pikantni sirevi, riba s gradela, pečenje, janjetina s ražnja, odresci, divljač, brudet…

Vrhunsko crveno vino

Teuta Plavac mali

Osnovne informacije

  • Vinogradarski položaji: Kameni vinogradi - Blizanci
  • Sorta: Plavac mali
  • Način berbe: ručno
  • Vrijeme berbe: konac rujna, početak listopada
  • Potencijal starenja: 7 godina i više
  • Kvasci: epifitni - autohtoni
  • Serviranje: 18-20 °C

Nutritivna vrijednost vina (na 100 ml)

  • Energija: 512,12 kj / 123,97 kcal
  • Masti: 0,1 g
  • - od toga zasićene masne kiseline: 0 g
  • Ugljikohidrati: 2,45 g
  • - od toga šećeri: 0,221 g
  • Proteini: 0,99 g
  • Sol: 0,04 g
  • Alkohol: 13,4 % vol
  • Ukupne kiseline: 5,17 g

Dodatne informacije

  • Grožđe: Komercijalni kvasci i enzimi
  • Dodatni sastojci: Gumi arabica E414
  • Alergeni: Sadrži sulfite
  • Napomena: Dozvoljena odstupanja od gore navedenih vrijednosti su unutar 10 %

Vinifikacija: u vinifikatoru Ganimede, u startu ohlađeni masulj na 16 °C, max temperatura fermentacije ograničava se na 28 °C, dužina fermentacije 7-10 dana, produžena maceracija 12-16 dana, spontana malolaktična fermentacija.

Odležavanje: slavonske hrastove bačve

Karakteristike vina: Začinske arome: klinčić, vanilija i cimet, potom zrele arome ribiza, maline, višnje i pekmeza od šljiva. Vrtnjom čaše izviru herbalne note i ponovo obilje začinskih.

Sljubljivanje hrane i vina: pikantni sirevi, pršut, riba s roštilja, pečenje teleće, svinjsko, odresci, janjetina s ražnja, jače začinjena jela, brudet.

Vrhunsko crveno vino

Teuta Trnjak

Osnovne informacije

  • Vinogradarski položaji: Dubrava - Međugorje
  • Sorta: Trnjak - autohtona sorta Hercegovine
  • Način berbe: ručno
  • Vrijeme berbe: konac rujna
  • Potencijal starenja: 5 godina i više
  • Kvasci: epifitni - autohtoni
  • Serviranje: 18-20 °C

Nutritivna vrijednost vina (na 100 ml)

  • Energija: 512,12 kj / 123,97 kcal
  • Masti: 0,1 g
  • - od toga zasićene masne kiseline: 0 g
  • Ugljikohidrati: 2,45 g
  • - od toga šećeri: 0,221 g
  • Proteini: 0,99 g
  • Sol: 0,04 g
  • Alkohol: 13,4 % vol
  • Ukupne kiseline: 5,17 g

Dodatne informacije

  • Grožđe: Komercijalni kvasci i enzimi
  • Dodatni sastojci: Gumi arabica E414
  • Alergeni: Sadrži sulfite
  • Napomena: Dozvoljena odstupanja od gore navedenih vrijednosti su unutar 10 %

Za pristup našoj stranici morate biti stariji od 18 godina.

Potvrdite svoju dob.

- -