Grand Cru Blatina
Nutritivna vrijednost vina (na 100 ml)
- Energija: 517,12 kj / 123,97 kcal
- Masti: 0,1 g
- - od toga zasićene masne kiseline: 0 g
- Ugljikohidrati: 2,45 g
- - od toga šećeri: 0,221 g
- Proteini: 0,99 g
- Sol: 0,04 g
- Alkohol: 13,4 % vol
- Ukupne kiseline: 5,17 g
Dodatne informacije
- Grožđe: Komercijalni kvasci i enzimi
- Dodatni sastojci: Gumi arabica E414
- Alergeni: Sadrži sulfite
- Napomena: Dozvoljena odstupanja od gore navedenih vrijednosti su unutar 10 %
Plavac Mali
Nutritivna vrijednost vina (na 100 ml)
- Energija: 517,12 kj / 123,97 kcal
- Masti: 0,1 g
- - od toga zasićene masne kiseline: 0 g
- Ugljikohidrati: 2,45 g
- - od toga šećeri: 0,221 g
- Proteini: 0,99 g
- Sol: 0,04 g
- Alkohol: 13,4 % vol
- Ukupne kiseline: 5,17 g
Dodatne informacije
- Grožđe: Komercijalni kvasci i enzimi
- Dodatni sastojci: Gumi arabica E414
- Alergeni: Sadrži sulfite
- Napomena: Dozvoljena odstupanja od gore navedenih vrijednosti su unutar 10 %
Poseban stil vina, nesvakidašnja Žilavka probrana iz Kamenih vinograda. Dobivena je metodom sur lie, odležavanjem i zrenjem na autohtonim kvascima u hrastovim barrique bačvicama od 225 L. Naglašene je viskoznosti te bogate i duboke zlatne boje. Zreli mirisi breskve, kruške i tropskog voća izmiješani su sa aromama vanilije, karamela i dima. Puno slasno, zaobljeno i kompleksno vino.
Odležavanje: Barrique bačvice – slavonski hrast, srednje paljene, odležavanje pola godine.
Sljubljivanje hrane i vina: Sir, pršut, školjke, škampi, bijela i plava riba, perad, teleće pečenje, janjetina…
Vinifikacija: krio maceracija 20 sati, hlađena fermentacija na 15 – 16 °C, dužina fermentacije oko 30 dana.
Vrhunsko bijelo vino
Žilavka barrique
Osnovne informacije
- Vinogradarski položaji: Kameni vinogradi - Blizanci
- Sorta: Žilavka
- Način berbe: ručno
- Vrijeme berbe: konac rujna
- Potencijal starenja: 5 godina i više
- Kvasci: epifitni - autohtoni
Nutritivna vrijednost vina (na 100 ml)
- Energija: 477,01 kj / 114,39 kcal
- Masti: 0,1 g
- - od toga zasićene masne kiseline: 0 g
- Ugljikohidrati: 1,84 g
- - od toga šećeri: 0,557 g
- Proteini: 0,82 g
- Sol: 0,03 g
- Alkohol: 12,3 % vol
- Ukupne kiseline: 4,65 g
Dodatne informacije
- Grožđe: Komercijalni kvasci i enzimi
- Dodatni sastojci: Gumi arabica E414, CMC
- Alergeni: Sadrži sulfite
- Napomena: Dozvoljena odstupanja od gore navedenih vrijednosti su unutar 10 %
Vino je proizvedeno metodom sur lie, odležavanjem i zrenjem na autohtonim kvascima u hrastovim barrique bačvicama od 225 L. Konzistencijom i strukturom, tijelom vrlo dobro, fino izraženim i trajnim aromama bijelog domaćeg, južnog i egzotičnog zrelog voća. Isprepliću se cvjetne i mirodijske note uz decentni miris vanilije, a cjelinu zaokružuje miris maslaca, gljiva i krem-karamela. Okus je privlačan s dosta svježine i živosti, suh, ali iskazuje slast od alkohola i hrastovine. Vino je toplo, puno, fino zaobljeno, kremozno, ima kompleksnost, s dugim završetkom mekanim i svježim.
Vinifikacija: kriomaceracija 20 sati na 10°C, hlađena fermentacija na 18 – 22°C, dužina fermentacije 25 do 30 dana
Odležavanje: Barrique bačvice – slavonski hrast, srednje paljene, odležavanje pola godine
Sljubljivanje hrane i vina: Školjke, škampe, bijelu i plavu ribu s gradela, sir, pršut, teleće pečenje, janjetinu s ražnja…
Vrhunsko bijelo vino
Chardonnay barrique
Osnovne informacije
- Vinogradarski položaji: Trtla
- Sorta: Chardonnay
- Način berbe: ručno
- Vrijeme berbe: sredina rujna
- Potencijal starenja: 5 godina i više
- Kvasci: epifitni - autohtoni
Nutritivna vrijednost vina (na 100 ml)
- Energija: 477,01 kj / 114,39 kcal
- Masti: 0,1 g
- - od toga zasićene masne kiseline: 0 g
- Ugljikohidrati: 1,84 g
- - od toga šećeri: 0,557 g
- Proteini: 0,82 g
- Sol: 0,03 g
- Alkohol: 12,3 % vol
- Ukupne kiseline: 4,65 g
Dodatne informacije
- Grožđe: Komercijalni kvasci i enzimi
- Dodatni sastojci: Gumi arabica E414, CMC
- Alergeni: Sadrži sulfite
- Napomena: Dozvoljena odstupanja od gore navedenih vrijednosti su unutar 10 %
Profinjeno vino za najistančanije ukuse jer ukazuje na eleganciju, slojevitost i kompleksnost. Barrique koji se osjeti i na nosu i nepcu nije samo dodatna aroma, već je barikom doslovno prožeta svaka voćna i herbalna nota. Pune je kompaktne žive rubinske boje s dobro iskazanim trajnim toplim mirisom u kojem ima dosta bobičastog voća i mediteranske makije. Visoka koncentracija alkohola je potpuno uklopljena u aromu vina i ni malo ne strši. Vino ovakve strukture zahtjeva toplinu kako bi osebujna sortna prepoznatljivost došla do izražaja.
Vinifikacija: u vinifikatoru Ganimede. Temperatura fermentacije: u startu ohlađen masulj na 15°C, max temperatura fermentacije ograničava se na 30°C. Dužina fermentacije 8-10 dana, produžena maceracija 14-16 dana. Spontana malolaktična fermentacija.
Odležavanje: Barrique bačvice – slavonski hrast, srednje paljene, odležavanje do dvije godine
Sljubljivanje hrane i vina: Zreliji i aromatični sirevi, bijela i plava riba s gradela, brudet, dobro začinjena jela od tamnog mesa i tamne peradi, specijalitete od dviljači.
Vrhunsko crveno vino
Blatina barrique
Osnovne informacije
- Vinogradarski položaji: Dubrava - Međugorje
- Sorta: Blatina
- Način berbe: ručno
- Vrijeme berbe: konac rujna
- Potencijal starenja: 5 godina i više
- Serviranje: 18 - 20°C
- Kvasci: epifitni - autohtoni
Nutritivna vrijednost vina (na 100 ml)
- Energija: 517,12 kj / 123,97 kcal
- Masti: 0,1 g
- - od toga zasićene masne kiseline: 0 g
- Ugljikohidrati: 2,45 g
- - od toga šećeri: 0,221 g
- Proteini: 0,99 g
- Sol: 0,04 g
- Alkohol: 13,4 % vol
- Ukupne kiseline: 5,17 g
Dodatne informacije
- Grožđe: Komercijalni kvasci i enzimi
- Dodatni sastojci: Gumi arabica E414
- Alergeni: Sadrži sulfite
- Napomena: Dozvoljena odstupanja od gore navedenih vrijednosti su unutar 10 %
Tamne i kompaktne rubinske boje sa granatnim nijansama, s čistim je otvorenim i dobro izraženim dosta punim i ugodno oporim mirisom. Bouquet je u znaku dobro zrelog tamnog svježeg i kuhanog voća; jagode, crnog ribiza, kupine, šljive sa finim aromama paljenog hrasta i vanilije. S vremenom vino se otvara, javljaju se nove arome, veoma kompleksno vino koje se može neprestano istraživati. Na okusu je čisto, živo, puno, pikantno, suho, zaokruženo, nešto izraženijih tanina s toplom završnicom.
Vinifikacija: u vinifikatoru Ganimede. Temperatura fermentacije: u startu ohlađen masulj na 15°C, max temperatura fermentacije ograničava se na 30°C. Dužina fermentacije 8-10 dana, produžena maceracija 14-16 dana. Spontana malolaktična fermentacija.
Odležavanje: Barrique bačvice – slavonski hrast, srednje paljene, odležavanje do tri godine
Sljubljivanje hrane i vina: Izvrsno se slaže uz pršut, sušenu govedinu, pečenje, pikantnija i začinjenija jela od crvenog mesa, divljači, burdet i riblji paprikaš…
Vrhunsko crveno vino
Cabernet Sauvignon barrique
Osnovne informacije
- Vinogradarski položaji: Dubrava - Međugorje
- Sorta: Cabernet Sauvignon
- Način berbe: ručno
- Vrijeme berbe: sredina listopada
- Potencijal starenja: 10 godina i više
- Serviranje: 18 - 20°C
- Kvasci: epifitni - autohtoni
Nutritivna vrijednost vina (na 100 ml)
- Energija: 517,12 kj / 123,97 kcal
- Masti: 0,1 g
- - od toga zasićene masne kiseline: 0 g
- Ugljikohidrati: 2,45 g
- - od toga šećeri: 0,221 g
- Proteini: 0,99 g
- Sol: 0,04 g
- Alkohol: 13,4 % vol
- Ukupne kiseline: 5,17 g
Dodatne informacije
- Grožđe: Komercijalni kvasci i enzimi
- Dodatni sastojci: Gumi arabica E414
- Alergeni: Sadrži sulfite
- Napomena: Dozvoljena odstupanja od gore navedenih vrijednosti su unutar 10 %
Tamno rubin crvene boje, vrlo dobre konzistencije. Obilje začinskih i bariknih nota obilježavaju prvi miris. Otvara se sporije. Nakon nekoliko minuta izlazi voćnost trešanja i višanja, zatim šumsko voće. Okus je izvrstan, jako bogat, izvanredne gustoće, pitak. Retrookus je izvrstan, slastan i dugotrajan. Nakon nekoliko minuta, vino se otvora do kraja. Nadiru arome šljiva, pekmeza, čokolade, duhana i mente. Izvrstan barrique utjecaj. Završetak slatkast i pikantan, začinski.
Vinifikacija: u vinifikatoru Ganimede.Temperatura fermentacije: u startu ohlađen masulj na 15 °C, max temperatura fermentacije ograničava se na 30 °C. Dužina fermentacije 8-10 dana, produžena maceracija 14-16 dana. Spontana malolaktična fermentacija.
Odležavanje: Barrique bačvice – slavonski hrast, srednje paljene, odležavanje do dvije godine
Sljubljivanje hrane i vina: Izvrsno se slaže uz pršut, sušenu govedinu, pečenje, pikantnija i začinjenija jela od crvenog mesa, divljači, brudet i riblji papirkaš…
Vrhunsko crveno vino
Vranac barrique
Osnovne informacije
- Vinogradarski položaji: Dubrava - Međugorje
- Sorta: Vranac
- Način berbe: ručno
- Vrijeme berbe: konac rujna
- Potencijal starenja: 5 godina i više
- Serviranje: 18 - 20°C
- Kvasci: epifitni - autohtoni
Nutritivna vrijednost vina (na 100 ml)
- Energija: 517,12 kj / 123,97 kcal
- Masti: 0,1 g
- - od toga zasićene masne kiseline: 0 g
- Ugljikohidrati: 2,45 g
- - od toga šećeri: 0,221 g
- Proteini: 0,99 g
- Sol: 0,04 g
- Alkohol: 13,4 % vol
- Ukupne kiseline: 5,17 g
Dodatne informacije
- Grožđe: Komercijalni kvasci i enzimi
- Dodatni sastojci: Gumi arabica E414
- Alergeni: Sadrži sulfite
- Napomena: Dozvoljena odstupanja od gore navedenih vrijednosti su unutar 10 %
Lokacija