Grand Cru Blatina

Nutritivna vrijednost vina (na 100 ml)

  • Energija: 517,12 kj / 123,97 kcal
  • Masti: 0,1 g
  • - od toga zasićene masne kiseline: 0 g
  • Ugljikohidrati: 2,45 g
  • - od toga šećeri: 0,221 g
  • Proteini: 0,99 g
  • Sol: 0,04 g
  • Alkohol: 13,4 % vol
  • Ukupne kiseline: 5,17 g

Dodatne informacije

  • Grožđe: Komercijalni kvasci i enzimi
  • Dodatni sastojci: Gumi arabica E414
  • Alergeni: Sadrži sulfite
  • Napomena: Dozvoljena odstupanja od gore navedenih vrijednosti su unutar 10 %

Plavac Mali

Nutritivna vrijednost vina (na 100 ml)

  • Energija: 517,12 kj / 123,97 kcal
  • Masti: 0,1 g
  • - od toga zasićene masne kiseline: 0 g
  • Ugljikohidrati: 2,45 g
  • - od toga šećeri: 0,221 g
  • Proteini: 0,99 g
  • Sol: 0,04 g
  • Alkohol: 13,4 % vol
  • Ukupne kiseline: 5,17 g

Dodatne informacije

  • Grožđe: Komercijalni kvasci i enzimi
  • Dodatni sastojci: Gumi arabica E414
  • Alergeni: Sadrži sulfite
  • Napomena: Dozvoljena odstupanja od gore navedenih vrijednosti su unutar 10 %

Poseban stil vina, nesvakidašnja Žilavka probrana iz Kamenih vinograda. Dobivena je metodom sur lie, odležavanjem i zrenjem na autohtonim kvascima u hrastovim barrique bačvicama od 225 L. Naglašene je viskoznosti te bogate i duboke zlatne boje. Zreli mirisi breskve, kruške i tropskog voća izmiješani su sa aromama vanilije, karamela i dima. Puno slasno, zaobljeno i kompleksno vino.

Odležavanje: Barrique bačvice – slavonski hrast, srednje paljene, odležavanje pola godine.

Sljubljivanje hrane i vina: Sir, pršut, školjke, škampi, bijela i plava riba, perad, teleće pečenje, janjetina…

Vinifikacija: krio maceracija 20 sati, hlađena fermentacija na 15 – 16 °C, dužina fermentacije oko 30 dana.

Vrhunsko bijelo vino

Žilavka barrique

Osnovne informacije

  • Vinogradarski položaji: Kameni vinogradi - Blizanci
  • Sorta: Žilavka
  • Način berbe: ručno
  • Vrijeme berbe: konac rujna
  • Potencijal starenja: 5 godina i više
  • Kvasci: epifitni - autohtoni

Nutritivna vrijednost vina (na 100 ml)

  • Energija: 477,01 kj / 114,39 kcal
  • Masti: 0,1 g
  • - od toga zasićene masne kiseline: 0 g
  • Ugljikohidrati: 1,84 g
  • - od toga šećeri: 0,557 g
  • Proteini: 0,82 g
  • Sol: 0,03 g
  • Alkohol: 12,3 % vol
  • Ukupne kiseline: 4,65 g

Dodatne informacije

  • Grožđe: Komercijalni kvasci i enzimi
  • Dodatni sastojci: Gumi arabica E414, CMC
  • Alergeni: Sadrži sulfite
  • Napomena: Dozvoljena odstupanja od gore navedenih vrijednosti su unutar 10 %

Vino je proizvedeno metodom sur lie, odležavanjem i zrenjem na autohtonim kvascima u hrastovim barrique bačvicama od 225 L. Konzistencijom i strukturom, tijelom vrlo dobro, fino izraženim i trajnim aromama bijelog domaćeg, južnog i egzotičnog zrelog voća. Isprepliću se cvjetne i mirodijske note uz decentni miris vanilije, a cjelinu zaokružuje miris maslaca, gljiva i krem-karamela. Okus je privlačan s dosta svježine i živosti, suh, ali iskazuje slast od alkohola i hrastovine. Vino je toplo, puno, fino zaobljeno, kremozno, ima kompleksnost, s dugim završetkom mekanim i svježim.

Vinifikacija: kriomaceracija 20 sati na 10°C, hlađena fermentacija na 18 – 22°C, dužina fermentacije 25 do 30 dana

Odležavanje: Barrique bačvice – slavonski hrast, srednje paljene, odležavanje pola godine

Sljubljivanje hrane i vina: Školjke, škampe, bijelu i plavu ribu s gradela, sir, pršut, teleće pečenje, janjetinu s ražnja…

Vrhunsko bijelo vino

Chardonnay barrique

Osnovne informacije

  • Vinogradarski položaji: Trtla
  • Sorta: Chardonnay
  • Način berbe: ručno
  • Vrijeme berbe: sredina rujna
  • Potencijal starenja: 5 godina i više
  • Kvasci: epifitni - autohtoni

Nutritivna vrijednost vina (na 100 ml)

  • Energija: 477,01 kj / 114,39 kcal
  • Masti: 0,1 g
  • - od toga zasićene masne kiseline: 0 g
  • Ugljikohidrati: 1,84 g
  • - od toga šećeri: 0,557 g
  • Proteini: 0,82 g
  • Sol: 0,03 g
  • Alkohol: 12,3 % vol
  • Ukupne kiseline: 4,65 g

Dodatne informacije

  • Grožđe: Komercijalni kvasci i enzimi
  • Dodatni sastojci: Gumi arabica E414, CMC
  • Alergeni: Sadrži sulfite
  • Napomena: Dozvoljena odstupanja od gore navedenih vrijednosti su unutar 10 %

Profinjeno vino za najistančanije ukuse jer ukazuje na eleganciju, slojevitost i kompleksnost. Barrique koji se osjeti i na nosu i nepcu nije samo dodatna aroma, već je barikom doslovno prožeta svaka voćna i herbalna nota. Pune je kompaktne žive rubinske boje s dobro iskazanim trajnim toplim mirisom u kojem ima dosta bobičastog voća i mediteranske makije. Visoka koncentracija alkohola je potpuno uklopljena u aromu vina i ni malo ne strši. Vino ovakve strukture zahtjeva toplinu kako bi osebujna sortna prepoznatljivost došla do izražaja.

Vinifikacija: u vinifikatoru Ganimede. Temperatura fermentacije: u startu ohlađen masulj na 15°C, max temperatura fermentacije ograničava se na 30°C. Dužina fermentacije 8-10 dana, produžena maceracija 14-16 dana. Spontana malolaktična fermentacija.

Odležavanje: Barrique bačvice – slavonski hrast, srednje paljene, odležavanje do dvije godine

Sljubljivanje hrane i vina: Zreliji i aromatični sirevi, bijela i plava riba s gradela, brudet, dobro začinjena jela od tamnog mesa i tamne peradi, specijalitete od dviljači.

Vrhunsko crveno vino

Blatina barrique

Osnovne informacije

  • Vinogradarski položaji: Dubrava - Međugorje
  • Sorta: Blatina
  • Način berbe: ručno
  • Vrijeme berbe: konac rujna
  • Potencijal starenja: 5 godina i više
  • Serviranje: 18 - 20°C
  • Kvasci: epifitni - autohtoni

Nutritivna vrijednost vina (na 100 ml)

  • Energija: 517,12 kj / 123,97 kcal
  • Masti: 0,1 g
  • - od toga zasićene masne kiseline: 0 g
  • Ugljikohidrati: 2,45 g
  • - od toga šećeri: 0,221 g
  • Proteini: 0,99 g
  • Sol: 0,04 g
  • Alkohol: 13,4 % vol
  • Ukupne kiseline: 5,17 g

Dodatne informacije

  • Grožđe: Komercijalni kvasci i enzimi
  • Dodatni sastojci: Gumi arabica E414
  • Alergeni: Sadrži sulfite
  • Napomena: Dozvoljena odstupanja od gore navedenih vrijednosti su unutar 10 %

Tamne i kompaktne rubinske boje sa granatnim nijansama, s čistim je otvorenim i dobro izraženim dosta punim i ugodno oporim mirisom. Bouquet je u znaku dobro zrelog tamnog svježeg i kuhanog voća; jagode, crnog ribiza, kupine, šljive sa finim aromama paljenog hrasta i vanilije. S vremenom vino se otvara, javljaju se nove arome, veoma kompleksno vino koje se može neprestano istraživati. Na okusu je čisto, živo, puno, pikantno, suho, zaokruženo, nešto izraženijih tanina s toplom završnicom.

Vinifikacija: u vinifikatoru Ganimede. Temperatura fermentacije: u startu ohlađen masulj na 15°C, max temperatura fermentacije ograničava se na 30°C. Dužina fermentacije 8-10 dana, produžena maceracija 14-16 dana. Spontana malolaktična fermentacija.

Odležavanje: Barrique bačvice – slavonski hrast, srednje paljene, odležavanje do tri godine

Sljubljivanje hrane i vina: Izvrsno se slaže uz pršut, sušenu govedinu, pečenje, pikantnija i začinjenija jela od crvenog mesa, divljači, burdet i riblji paprikaš…

Vrhunsko crveno vino

Cabernet Sauvignon barrique

Osnovne informacije

  • Vinogradarski položaji: Dubrava - Međugorje
  • Sorta: Cabernet Sauvignon
  • Način berbe: ručno
  • Vrijeme berbe: sredina listopada
  • Potencijal starenja: 10 godina i više
  • Serviranje: 18 - 20°C
  • Kvasci: epifitni - autohtoni

Nutritivna vrijednost vina (na 100 ml)

  • Energija: 517,12 kj / 123,97 kcal
  • Masti: 0,1 g
  • - od toga zasićene masne kiseline: 0 g
  • Ugljikohidrati: 2,45 g
  • - od toga šećeri: 0,221 g
  • Proteini: 0,99 g
  • Sol: 0,04 g
  • Alkohol: 13,4 % vol
  • Ukupne kiseline: 5,17 g

Dodatne informacije

  • Grožđe: Komercijalni kvasci i enzimi
  • Dodatni sastojci: Gumi arabica E414
  • Alergeni: Sadrži sulfite
  • Napomena: Dozvoljena odstupanja od gore navedenih vrijednosti su unutar 10 %

Tamno rubin crvene boje, vrlo dobre konzistencije. Obilje začinskih i bariknih nota obilježavaju prvi miris. Otvara se sporije. Nakon nekoliko minuta izlazi voćnost trešanja i višanja, zatim šumsko voće. Okus je izvrstan, jako bogat, izvanredne gustoće, pitak. Retrookus je izvrstan, slastan i dugotrajan. Nakon nekoliko minuta, vino se otvora do kraja. Nadiru arome šljiva, pekmeza, čokolade, duhana i mente. Izvrstan barrique utjecaj. Završetak slatkast i pikantan, začinski.

Vinifikacija: u vinifikatoru Ganimede.Temperatura fermentacije: u startu ohlađen masulj na 15 °C, max temperatura fermentacije ograničava se na 30 °C. Dužina fermentacije 8-10 dana, produžena maceracija 14-16 dana. Spontana malolaktična fermentacija.

Odležavanje: Barrique bačvice – slavonski hrast, srednje paljene, odležavanje do dvije godine

Sljubljivanje hrane i vina: Izvrsno se slaže uz pršut, sušenu govedinu, pečenje, pikantnija i začinjenija jela od crvenog mesa, divljači, brudet i riblji papirkaš…

Vrhunsko crveno vino

Vranac barrique

Osnovne informacije

  • Vinogradarski položaji: Dubrava - Međugorje
  • Sorta: Vranac
  • Način berbe: ručno
  • Vrijeme berbe: konac rujna
  • Potencijal starenja: 5 godina i više
  • Serviranje: 18 - 20°C
  • Kvasci: epifitni - autohtoni

Nutritivna vrijednost vina (na 100 ml)

  • Energija: 517,12 kj / 123,97 kcal
  • Masti: 0,1 g
  • - od toga zasićene masne kiseline: 0 g
  • Ugljikohidrati: 2,45 g
  • - od toga šećeri: 0,221 g
  • Proteini: 0,99 g
  • Sol: 0,04 g
  • Alkohol: 13,4 % vol
  • Ukupne kiseline: 5,17 g

Dodatne informacije

  • Grožđe: Komercijalni kvasci i enzimi
  • Dodatni sastojci: Gumi arabica E414
  • Alergeni: Sadrži sulfite
  • Napomena: Dozvoljena odstupanja od gore navedenih vrijednosti su unutar 10 %

Lokacija

Kralja Tomislava 28, 88260 Čitluk Bosna i Hercegovina

Za pristup našoj stranici morate biti stariji od 18 godina.

Potvrdite svoju dob.

- -