Grand Cru Blatina

Plavac Mali

Vrhunsko bijelo vino

Žilavka barrique

Poseban stil vina, nesvakidašnja Žilavka probrana iz Kamenih vinograda. Dobivena je metodom sur lie, odležavanjem i zrenjem na autohtonim kvascima u hrastovim barrique bačvicama od 225 L. Naglašene je viskoznosti te bogate i duboke zlatne boje. Zreli mirisi breskve, kruške i tropskog voća izmiješani su sa aromama vanilije, karamela i dima. Puno slasno, zaobljeno i kompleksno vino.

Vinogradski položaj

Kameni vinogradi – Blizanci

Sorta i berba

Sorta: Žilavka

Berba: ručno, konac rujna

Potencijal starenja

5 godina i više

Odležavanje

Barrique bačvice – slavonski hrast, srednje paljene, odležavanje pola godine

Sljubljivanje hrane i vina

Sir, pršut, školjke, škampi, bijela i plava riba, perad, teleće pečenje, janjetina…

Kvasci i vinifikacija

Kvasci: epifitni – autohtoni

Vinifikacija: krio maceracija 20 sati, hlađena fermentacija na 15 – 16 °C, dužina fermentacije oko 30 dana

Vrhunsko bijelo vino

Chardonnay barrique

Vino je proizvedeno metodom sur lie, odležavanjem i zrenjem na autohtonim kvascima u hrastovim barrique bačvicama od 225 L. Konzistencijom i strukturom, tijelom vrlo dobro, fino izraženim i trajnim aromama bijelog domaćeg, južnog i egzotičnog zrelog voća. Isprepliću se cvjetne i mirodijske note uz decentni miris vanilije, a cjelinu zaokružuje miris maslaca, gljiva i krem-karamela. Okus je privlačan s dosta svježine i živosti, suh, ali iskazuje slast od alkohola i hrastovine. Vino je toplo, puno, fino zaobljeno, kremozno, ima kompleksnost, s dugim završetkom mekanim i svježim.

Vinogradski položaj

Trtla

Sorta i berba

Sorta: Chardonnay

Berba: ručno, sredina rujna

Potencijal starenja

5 godina i više

Odležavanje

Barrique bačvice – slavonski hrast, srednje paljene, odležavanje pola godine

Sljubljivanje hrane i vina

Školjke, škampe, bijelu i plavu ribu s gradela, sir, pršut, teleće pečenje, janjetinu s ražnja…

Serviranje: 10-12 °C

Kvasci i vinifikacija

Kvasci: epifitni – autohtoni

Vinifikacija: kriomaceracija 20 sati na 10 °C, hlađena fermentacija na 18 – 22 °C, dužina fermentacije  25 do 30 dana

Vrhunsko crveno vino

Blatina barrique

Profinjeno vino za najistančanije ukuse jer ukazuje na eleganciju, slojevitost i kompleksnost. Barrique koji se osjeti i na nosu i nepcu nije samo dodatna aroma, već je barikom doslovno prožeta svaka voćna i herbalna nota. Pune je kompaktne žive rubinske boje s dobro iskazanim trajnim toplim mirisom u kojem ima dosta bobičastog voća i mediteranske makije. Visoka koncentracija alkohola je potpuno uklopljena u aromu vina i ni malo ne strši. Vino ovakve strukture zahtjeva toplinu kako bi osebujna sortna prepoznatljivost došla do izražaja.

Vinogradski položaj

Dubrava – Međugorje

Sorta i berba

Sorta: Blatina

Berba: ručno, konac rujna

Potencijal starenja

5 godina i više

Odležavanje

Barrique bačvice – slavonski hrast, srednje paljene, odležavanje do dvije godine

Sljubljivanje hrane i vina

Zreliji i aromatični sirevi, bijela i plava riba s gradela, brudet, dobro začinjena jela od tamnog mesa i tamne peradi, specijalitete od divljači…

Serviranje: 18-20 °C

Kvasci i vinifikacija

Kvasci: epifitni – autohtoni

Vinifikacija: u vinifikatoru Ganimede.Temperatura fermentacije: u startu ohlađen masulj na 15 °C, max temperatura fermentacije ograničava se na 30 °C. Dužina fermentacije 8-10 dana, produžena maceracija 14-16 dana. Spontana malolaktična fermentacija.

Vrhunsko crveno vino

Cabernet Sauvignon barrique

Tamne i kompaktne rubinske boje sa granatnim nijansama, s čistim je otvorenim i dobro izraženim dosta punim i ugodno oporim mirisom. Bouquet je u znaku dobro zrelog tamnog svježeg i kuhanog voća; jagode, crnog ribiza, kupine, šljive sa finim aromama paljenog hrasta i vanilije. S vremenom vino se otvara, javljaju se nove arome, veoma kompleksno vino koje se može neprestano istraživati. Na okusu je čisto, živo, puno, pikantno, suho, zaokruženo, nešto izraženijih tanina s toplom završnicom.

Vinogradski položaj

Dubrava – Međugorje

Sorta i berba

Sorta: Cabernet Sauvignon

Berba: ručno, sredina listopada

Potencijal starenja

10 godina i više

Odležavanje

Barrique bačvice – slavonski hrast, srednje paljene, odležavanje do tri godine

Sljubljivanje hrane i vina

Izvrsno se slaže uz pršut, sušenu govedinu, pečenje, pikantnija i začinjenija jela od crvenog mesa, divljači, brudet i riblji paprikaš…

Serviranje: 18-20 °C

Kvasci i vinifikacija

Kvasci: epifitni – autohtoni

Vinifikacija: u vinifikatoru Ganimede. Temperatura fermentacije: u startu ohlađen masulj na 15 °C, max temperatura fermentacije ograničava se na 30 °C. Dužina fermentacije 8-10 dana, produžena maceracija 14-16 dana. Spontana malolaktična fermentacija

Vrhunsko crveno vino

Vranac barrique

Tamno rubin crvene boje, vrlo dobre konzistencije. Obilje začinskih i bariknih nota obilježavaju prvi miris. Otvara se sporije. Nakon nekoliko minuta izlazi voćnost trešanja i višanja, zatim šumsko voće. Okus je izvrstan, jako bogat, izvanredne gustoće, pitak. Retrookus je izvrstan, slastan i dugotrajan. Nakon nekoliko minuta, vino se otvora do kraja. Nadiru arome šljiva, pekmeza, čokolade, duhana i mente. Izvrstan barrique utjecaj. Završetak slatkast i pikantan, začinski.

Vinogradski položaj

Dubrava – Međugorje

Sorta i berba

Sorta: Vranac

Berba: ručno, konac rujna

Potencijal starenja

5 godina i više

Odležavanje

Barrique bačvice – slavonski hrast, srednje paljene, odležavanje do dvije godine

Sljubljivanje hrane i vina

Izvrsno se slaže uz pršut, sušenu govedinu, pečenje, pikantnija i začinjenija jela od crvenog mesa, divljači, brudet i riblji paprikaš…

Serviranje: 18-20 °C

Kvasci i vinifikacija

Kvasci: epifitni – autohtoni

Vinifikacija: u vinifikatoru Ganimede.Temperatura fermentacije: u startu ohlađen masulj na 15 °C, max temperatura fermentacije ograničava se na 30 °C. Dužina fermentacije 8-10 dana, produžena maceracija 14-16 dana. Spontana malolaktična fermentacija.

Lokacija

Kralja Tomislava 28, 88260 Čitluk Bosna i Hercegovina

Za pristup našoj stranici morate biti stariji od 18 godina.

Potvrdite svoju dob.

- -