Kvalitetno bijelo vino

Hercego Žilavka

  • Vinogradarski položaji: Dubrava, Trtla, Tepčići, Blizanci
  • Sorta: Žilavka
  • Način berbe: ručno
  • Vrijeme berbe: sredina rujna
  • Potencijal starenja: 2-4 godine
  • Kvasci: komercijalni
  • Serviranje: 10-12 °C

Vinifikacija: hlađena fermentacija na 15 – 16 °C

Odležavanje: inox cisterne

Karakteristike vina: Vino je ugodne svježine i topline, koju svježina potpuno kontrolira. Dok mu evidentna voćnost pruža mekoću, suhoća je samo prividno u drugom planu, ali njome dobiva na eleganciji.

Sljubljivanje hrane i vina: školjke, škampe, bijelu i plavu ribu s gradela, sir, pršut, teleće pečenje, janjetinu s ražnja…

Kvalitetno ružičasto vino

Hercego Rose

  • Vinogradarski položaji: Dubrava, Trtla, Kosor, Žitomislići
  • Sorta: Blatina – autohtona sorta Hercegovine
  • Vrijeme berbe: početak rujna
  • Način berbe: ručno
  • Kvasci: komercijalni
  • Potencijal starenja: 2-3 godine
  • Serviranje: 18-20°C

Vinifikacija: brza prerada po tehnologiji bijelih vina, kratka krio maceracija do 5 sati, hlađena fermentacija na 15 – 16 °C, dužina fermentacije 25 dana do 30 dana

Odležavanje: inox cisterne uz mogućnost hlađenja

Karakteristike vina: Skladan i pun okus prati ugodna svježina citrusnih i voćnih nota. Blago voćni okus koji nerijetko podsjeća na lubenicu, jagodu i malinu prati i miris ljubičice, ciklame i ruže.

Sljubljivanje hrane i vina: lagana ljetna hrana, malo jače salate, škampe, bijelo meso, jednostavne tjestenine, svježi sirevi, riba…

Kvalitetno crveno vino

Hercego Blatina

  • Vinogradarski položaji: Dubrava, Trtla, Kosor, Žitomislići
  • Sorta: Blatina – autohtona sorta Hercegovine
  • Vrijeme berbe: konac rujna
  • Način berbe: strojno
  • Kvasci: komercijalni
  • Potencijal starenja: 5 godina
  • Serviranje: 18-20°C

Vinifikacija: u vinifikatoru Ganimede. Temperatura fermentacije: u startu ohlađeni masulj na 16 °C, max temperatura fermentacije ograničava se na 28 °C, dužina fermentacije i maceracije: 7-10 dana, spontana malolaktična fermentacija.

Odležavanje: 20 % slavonske hrastove bačve, 80 % u inox cisternama

Karakteristike vina: U početku obiluje začinskim notama, a potom slijedi eksplozija voćnosti, suhih šljiva, višanja i šumskog voća.

Sljubljivanje hrane i vina: pikantniji i zreliji sirevi, bijela i plava riba s gradela, brudet, dobro začinjena jela od tamnog mesa i tamne peradi, gulaš, specijalitete od divljači…

Kvalitetno crveno vino

Hercego Vranac

  • Vinogradski položaji: Dubrava, Konjusi
  • Sorta: Vranac
  • Vrijeme berbe: sredina rujna
  • Način berbe: strojno
  • Kvasci: komercijalni
  • Potencijal starenja: 5 godina
  • Serviranje: 18-20°C

Vinifikacija: u vinifikatoru Ganimede. Temperatura fermentacije: u startu ohlađeni masulj na 16 °C, max temperatura fermentacije ograničava se na 28 °C, dužina fermentacije i maceracije: 7-10 dana, spontana malolaktična fermentacija.

Odležavanje: 20 % slavonske hrastove bačve, 80 % u inox cisternama

Karakteristike vina: Rubinsko crvene boje s odbljeskom na ljubičasto. Na nosu pokazuje svježinu, izraženi su začinsko-mirodijski tonovi sa dosta voćnosti, s blagim tercijarnim notama na pomolu.

Sljubljivanje hrane i vina: sir, pršut, bijela i plava riba s gradela, brudet, začinjena jela od tamnog mesa i tamne peradi, gulaš, specijalitete od divljači…

Kvalitetno crveno vino

Hercego Plavac

  • Vinogradski položaji: Kameni vinogradi – Blizanci
  • Sorta: Vranac
  • Vrijeme berbe: sredinom listopada
  • Način berbe: ručno
  • Kvasci: komercijalni
  • Potencijal starenja: 5 godina
  • Serviranje: 18-20°C

Vinifikacija: u vinifikatoru Ganimede. Temperatura fermentacije: u startu ohlađeni masulj na 16 °C, max temperatura fermentacije ograničava se na 30 °C, dužina fermentacije i maceracije: 7-10 dana, spontana malolaktična fermentacija.

Odležavanje: 20 % slavonske hrastove bačve, 80 % u inox cisternama

Karakteristike vina: Rubinske boje, dobre viskoznosti, fino izražena tipičnog sortnog mirisa, ugodna i trajna. Naziru se arome trešnje, višnje, šljive, voćnih bombona. Suho, gorkasto, blago  oporo, srednje punog tijela.

Sljubljivanje hrane i vina: zreliji sirevi,  pršut, bijela i plava riba s gradela, brudet, dobro začinjena jela od tamnog mesa i tamne peradi…

Kvalitetno poluslatko crveno vino

Romanca

  • Vinogradarski položaji: Dubrava
  • Sorte: Blatina, Vranac i Cabernet Sauvignon u istom omjeru
  • Vrijeme berbe: konac rujna
  • Način berbe: strojno
  • Kvasci: komercijalni
  • Potencijal starenja: 5 godina
  • Serviranje: 15-16 °C

Vinifikacija: u vinifikatoru Ganimede. Temperatura fermentacije u startu ohlađeni masulj na 16 °C, max temperatura fermentacije ograničava se na 28 °C, dužina fermentacije i maceracije 5 dana, snižava se temperatura na 5 °C, da bi se prekinula fermentacija.

Odležavanje: u inox cisternama

Karakteristike vina: Vino je tamno rubin crvene boje, srednje gusto, slasno, sa aromama zrelog voća, ribiza, kupine i začinskog bilja. Zbog sadržaja proantocijanida, ako se pije u umjerenim količinama, smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti, jer proantocijanidi pospješuju cirkulaciju i djeluju terapeutski na proširene vene, fragilne kapilare i hemeroide,   a zbog sadržaja neprevrela šećera iscrpljenim osobama vraća snagu.

Sljubljivanje hrane i vina: pikantniji i zreliji sirevi, pršut, bijela i plava riba s gradela, brudet, dobro začinjena jela od tamnog mesa i tamne peradi, gulaš, specijalitete od divljači…

Naši vinogradi

Za uspjeh naših vina zaslužni su kvalitetni vinogradi. To su: Kameni vinogradi, Trtla, Dubrava, Kručevići, Tepčići, Konjusi, Lopate, Žitomislići

Za pristup našoj stranici morate biti stariji od 18 godina.

Potvrdite svoju dob.

- -