Kvalitetno bijelo vino
Hercego Žilavka
- Vinogradarski položaji: Dubrava, Trtla, Tepčići, Blizanci
- Sorta: Žilavka
- Način berbe: ručno
- Vrijeme berbe: sredina rujna
- Potencijal starenja: 2-4 godine
- Kvasci: komercijalni
- Serviranje: 10-12 °C
Vinifikacija: hlađena fermentacija na 15 – 16 °C
Odležavanje: inox cisterne
Karakteristike vina: Vino je ugodne svježine i topline, koju svježina potpuno kontrolira. Dok mu evidentna voćnost pruža mekoću, suhoća je samo prividno u drugom planu, ali njome dobiva na eleganciji.
Sljubljivanje hrane i vina: školjke, škampe, bijelu i plavu ribu s gradela, sir, pršut, teleće pečenje, janjetinu s ražnja…
Kvalitetno ružičasto vino
Hercego Rose
- Vinogradarski položaji: Dubrava, Trtla, Kosor, Žitomislići
- Sorta: Blatina – autohtona sorta Hercegovine
- Vrijeme berbe: početak rujna
- Način berbe: ručno
- Kvasci: komercijalni
- Potencijal starenja: 2-3 godine
- Serviranje: 18-20°C
Vinifikacija: brza prerada po tehnologiji bijelih vina, kratka krio maceracija do 5 sati, hlađena fermentacija na 15 – 16 °C, dužina fermentacije 25 dana do 30 dana
Odležavanje: inox cisterne uz mogućnost hlađenja
Karakteristike vina: Skladan i pun okus prati ugodna svježina citrusnih i voćnih nota. Blago voćni okus koji nerijetko podsjeća na lubenicu, jagodu i malinu prati i miris ljubičice, ciklame i ruže.
Sljubljivanje hrane i vina: lagana ljetna hrana, malo jače salate, škampe, bijelo meso, jednostavne tjestenine, svježi sirevi, riba…
Kvalitetno crveno vino
Hercego Blatina
- Vinogradarski položaji: Dubrava, Trtla, Kosor, Žitomislići
- Sorta: Blatina – autohtona sorta Hercegovine
- Vrijeme berbe: konac rujna
- Način berbe: strojno
- Kvasci: komercijalni
- Potencijal starenja: 5 godina
- Serviranje: 18-20°C
Vinifikacija: u vinifikatoru Ganimede. Temperatura fermentacije: u startu ohlađeni masulj na 16 °C, max temperatura fermentacije ograničava se na 28 °C, dužina fermentacije i maceracije: 7-10 dana, spontana malolaktična fermentacija.
Odležavanje: 20 % slavonske hrastove bačve, 80 % u inox cisternama
Karakteristike vina: U početku obiluje začinskim notama, a potom slijedi eksplozija voćnosti, suhih šljiva, višanja i šumskog voća.
Sljubljivanje hrane i vina: pikantniji i zreliji sirevi, bijela i plava riba s gradela, brudet, dobro začinjena jela od tamnog mesa i tamne peradi, gulaš, specijalitete od divljači…
Kvalitetno crveno vino
Hercego Vranac
- Vinogradski položaji: Dubrava, Konjusi
- Sorta: Vranac
- Vrijeme berbe: sredina rujna
- Način berbe: strojno
- Kvasci: komercijalni
- Potencijal starenja: 5 godina
- Serviranje: 18-20°C
Vinifikacija: u vinifikatoru Ganimede. Temperatura fermentacije: u startu ohlađeni masulj na 16 °C, max temperatura fermentacije ograničava se na 28 °C, dužina fermentacije i maceracije: 7-10 dana, spontana malolaktična fermentacija.
Odležavanje: 20 % slavonske hrastove bačve, 80 % u inox cisternama
Karakteristike vina: Rubinsko crvene boje s odbljeskom na ljubičasto. Na nosu pokazuje svježinu, izraženi su začinsko-mirodijski tonovi sa dosta voćnosti, s blagim tercijarnim notama na pomolu.
Sljubljivanje hrane i vina: sir, pršut, bijela i plava riba s gradela, brudet, začinjena jela od tamnog mesa i tamne peradi, gulaš, specijalitete od divljači…
Kvalitetno crveno vino
Hercego Plavac
- Vinogradski položaji: Kameni vinogradi – Blizanci
- Sorta: Vranac
- Vrijeme berbe: sredinom listopada
- Način berbe: ručno
- Kvasci: komercijalni
- Potencijal starenja: 5 godina
- Serviranje: 18-20°C
Vinifikacija: u vinifikatoru Ganimede. Temperatura fermentacije: u startu ohlađeni masulj na 16 °C, max temperatura fermentacije ograničava se na 30 °C, dužina fermentacije i maceracije: 7-10 dana, spontana malolaktična fermentacija.
Odležavanje: 20 % slavonske hrastove bačve, 80 % u inox cisternama
Karakteristike vina: Rubinske boje, dobre viskoznosti, fino izražena tipičnog sortnog mirisa, ugodna i trajna. Naziru se arome trešnje, višnje, šljive, voćnih bombona. Suho, gorkasto, blago oporo, srednje punog tijela.
Sljubljivanje hrane i vina: zreliji sirevi, pršut, bijela i plava riba s gradela, brudet, dobro začinjena jela od tamnog mesa i tamne peradi…
Kvalitetno poluslatko crveno vino
Romanca
- Vinogradarski položaji: Dubrava
- Sorte: Blatina, Vranac i Cabernet Sauvignon u istom omjeru
- Vrijeme berbe: konac rujna
- Način berbe: strojno
- Kvasci: komercijalni
- Potencijal starenja: 5 godina
- Serviranje: 15-16 °C
Vinifikacija: u vinifikatoru Ganimede. Temperatura fermentacije u startu ohlađeni masulj na 16 °C, max temperatura fermentacije ograničava se na 28 °C, dužina fermentacije i maceracije 5 dana, snižava se temperatura na 5 °C, da bi se prekinula fermentacija.
Odležavanje: u inox cisternama
Karakteristike vina: Vino je tamno rubin crvene boje, srednje gusto, slasno, sa aromama zrelog voća, ribiza, kupine i začinskog bilja. Zbog sadržaja proantocijanida, ako se pije u umjerenim količinama, smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti, jer proantocijanidi pospješuju cirkulaciju i djeluju terapeutski na proširene vene, fragilne kapilare i hemeroide, a zbog sadržaja neprevrela šećera iscrpljenim osobama vraća snagu.
Sljubljivanje hrane i vina: pikantniji i zreliji sirevi, pršut, bijela i plava riba s gradela, brudet, dobro začinjena jela od tamnog mesa i tamne peradi, gulaš, specijalitete od divljači…